games voor onderwijs
  • Author:Erik van Leur
  • Comments:0

Games voor onderwijs

Growing Games

Vandaag ben ik bij het slotevent van Growing Games geweest. Alhoewel mijn verwachtingen gericht waren op wat games voor onderwijs zouden kunnen betekenen, ging het ochtendprogramma vooral over de stimuleringsregelingen van het NWO.

Games voor onderwijs

Op deze stimuleringsregelingen kon aanspraak op gemaakt worden door gaming organisaties in samenwerking met kennisinstituten. Dit wordt vanuit de click innovatie agenda gestimuleerd. Dit geeft wel een interessante invalshoek voor een aantal projecten ;-).

Keynote Jane McGonigal

Bij het middagprogramma werd het interessant met betrekking tot games voor onderwijs. De keynote van Jane McGonigal (hier een leuke ted speach van haar).

Jane geeft in haar keynote een aantal leuke voorbeelden van de effecten van games die mensen spelen en wat het betekent voor ons dagelijks leven. Om te relativeren hoeveel tijd mensen besteden aan het spelen van games geeft ze het volgende pakkende voorbeeld:

Voor het ontwikkelen en vullen van wikipedia hebben mensen samen meer dan 100 miljoen uur materiaal gevuld.

Dit is net zoveel tijd als alle mensen over de hele wereld samen in 3 minuten Candy Crush Saga spelen.

 

Er wordt dus ontzettend veel tijd besteed aan het spelen van games. Veel mensen zijn gemotiveerd door het spelen van games en de learning curve is ontzettend interessant voor het  onderwijs.

Jane pleit in haar keynote om niet te gamificeren in het onderwijs maar om te kijken welke effecten games hebben en de positieve effecten gebruiken om een verschil te maken in de maatschappij en dus ook in het onderwijs.

The harvest

games voor onderwijs

Na de keynote is er een ruime aandacht geweest voor de bedrijven die hebben geparticipeerd in het Growing Games projecten. Het blijkt dat er naast games voor onderwijs ook veel gebeurt in de gezondheidssector. Links naar de producten van de partijen zijn hier te vinden: