Gebruik van Mobile devices in het onderwijs
  • Author:Noortje Engels
  • Comments:2

Mobile devices in de klas?

 

Mobile devices in het onderwijs

Mobile devices: wel of niet inzetten in het onderwijs?

Gebruik jij wel eens mobile devices zoals een smartphone of een tablet om je onderwijs te verrijken, of om de leerstof aantrekkelijker te presenteren? Of gebruik je graag bekende methoden en technieken, zonder de mobile devices, waarbij je weet wat je moet doen en wat het oplevert voor de leerlingen?

Op 6 april 2015 besteedde de NOS tijdens het acht uur journaal aandacht aan de verschillende keuzes die scholen maken over het gebruik van smartphones in de klas. In het filmpje is te zien dat de ene school smartphones verbant uit het onderwijs terwijl een andere school er gretig gebruik van maakt. In het fragment zijn dus duidelijk twee hele verschillende keuzes gemaakt.

 Als je het in de pauzes en tussenuren toestaat is het niet meer te handhaven

versus

Ze krijgen direct feedback over wat ze nog moeten leren. Daarnaast is het heel leuk en interessant om te doen.

In het fragment werd de tool Kahoot! gebruikt, welke een tool is waarmee je interactief quizzen en toetsen af kunt nemen tijdens de les. De leerling krijgt direct feedback op wat hij/zij doet en de docent ziet meteen waar de leerling nog moeite mee heeft.

Ben je geprikkeld door het filmpje of door het artikel en zou je best eens willen weten wat het gebruik van mobile devices in de klas allemaal kan betekenen? Durf je de uitdaging aan om uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen?

Innowijs organiseert workshops voor iedereen die interesse heeft in het onderwerp, en mobile devices in de klas wil uitproberen. Innowijs biedt een veilige leeromgeving waar je laagdrempelig kunt oefenen en tools en middelen kunt uitproberen.

De workshops zijn inmiddels gepland en de eerste aanmeldingen zijn al binnen.
De kosten zijn €15,- per deelnemer. Er is een maximum van 10 deelnemers per workshop zodat je voldoende aandacht krijgt bij jouw ontdekproces.

Data:

12 november 2015 16.00-18.00

02 december 2015 16.00-18.00

14 december 2015  16.00-18.00

Wil jij fris, fruitig en met nieuwe ideeën er weer tegenaan? Schrijf je dan nu in door te reageren op dit bericht, een mailtje te sturen naar info@innowijs.nl of te bellen naar 06-17229200.