Klok en Peel

Vanuit Museum Klok en Peel kwam de vraag of Innowijs wilde ondersteunen bij het in gebruik nemen van Moodle waarbij de medewerkers van het museum zelf in Moodle leermodules moesten kunnen ontwikkelen.
Innowijs heeft hiervoor een concept ontwikkeld om met behulp van de lesmodule in Moodle leermodules te ontwikkelen die er ook op een tablet prima uitzien. Dit in combinatie met een aantal plugins die het bekijken van de leermodule eenvoudiger en duidelijker maken tijdens het gebruik van de leermodules op tablets in het museum. Natuurlijk hebben we de medewerkers van het museum tijdens een cursus geleerd hoe ze dit zelf in de toekomst voor nieuwe modules kunnen doen.
Ondertussen is Innowijs voor Gemeentemuseum Den Haag bezig met het ontwikkelen van leermodules in Articulate Storyline waarbij het mogelijk moet zijn om foto’s in het museum te maken die dan direct voor de hele klas doorgestuurd kunnen worden naar de betreffende docent. Hiervoor heeft Innowijs samen met Monversa een speciaal hiervoor ontwikkelde leeromgeving gemaakt die dit mogelijk maakt.