Wordpress plugin H5P
  • Author:Noortje Engels
  • Comments:0

WordPress plugin H5P : interactie op website

WordPress Plugin

Op zoek naar een WordPress plugin die jou net even dat beetje interactie geeft op je website? We willen je heel graag kennis laten maken met de WordPress plugin H5P. Deze WordPress plugin maakt het namelijk mogelijk om zonder allerlei Flash functies (die niet op Apple apparatuur werkt), interactie te maken op je website. Wil je mensen een interactieve video laten bekijken en tussendoor multiple choice vragen laten maken, het kan!

Nu klinkt het natuurlijk net alsof die WordPress plugin alleen geschikt is voor je WordPress pagina, dat is ook wel een beetje zo. Maar de ontwikkelaars zijn bezig met dezelfde plugin voor de elektronische leeromgeving Moodle, en je kunt elementen ook makkelijk insluiten in je Moodle omgeving (of ergens anders). Handig om toch de content in je Moodle omgeving te plaatsen. Waarschijnlijk vind je het het leukst als je eerst eens even een voorbeeldje ziet van wat die WordPress plugin dan kan.

We beginnen even met een spelletje Innowijs Memory. Probeer zo snel mogelijk alle setjes kaarten te vinden.

Nou, dat was best grappig om te doen, vond je niet? Naast dat de plugin een aantal leuke game functies heeft, kun je er ook nog echt hele handige dingen mee in je onderwijs.

Hieronder laten we wat voorbeelden zien van deze WordPress plugin die de ontwikkelaars van H5P hebben gemaakt.

Document Module

In deze module kun je een eigen document maken zoals een POP-formulier. Je doorloopt een stappenplan, geeft antwoord op vragen en je maakt eigenlijk zonder al te veel moeite al je eigen document. Superhandig als je iemand bijvoorbeeld een POP-formulier wil laten maken, en hem daarbij wil begeleiden.

Presentatie Dit is een handige manier om je presentatie wat interactiever te maken. Je kunt hem ook meteen gebruiken als je de presentatie moet geven. Erg fijn dat deze ook in full screen modus te bekijken is. Prikkel je luisteraars met leuke vragen en filmpjes die in je presentatie voorbij komen.
Interactieve Video

De interactieve video kun je net zo interactief maken als je wil. In het filmpje hieronder zie je dat er een recept wordt gegeven. De ingrediƫnten worden in een lijstje getoond en je kunt tussendoor quizjes doen over de soorten fruit die voorbij komen. Zie jij de mogelijkheden ook al?
Wil je nog meer voorbeelden van deze WordPress plugin zien? Kijk dan vooral eens op de website van H5P (www.h5p.org).