Tof nieuw snufje van Storyline

Tekst: Nurdianna Junaidi, ontwikkelaar en grafisch vormgever bij Innowijs

Onlangs heeft Articulate Storyline een update gekregen met veel nieuwe snufjes. Een gave is het implementeren van een 360° afbeelding. Voorheen gebruikten we hiervoor het externe programma Pano2VR, maar dankzij deze nieuwe update hoeft dat niet meer.

Even een kleine demonstratie van hoe je dit nieuwe snufje kunt gebruiken.
Je hebt hiervoor nodig:

  • Een 360°-afbeelding
  • Storyline
  • Goede zin 🙂

Je begint met een blanco slide in Storyline. Voeg de 360°-afbeelding in via Insert > 360° Image.

Selecteer de afbeelding die je wilt gebruiken. Deze wordt dan geïmporteerd. Klik dan op Edit 360° Image.

Je kunt nu met je muis rondkijken in de 360° afbeelding.

In de ribbon bovenin zie je een aantal opties die je kunt toevoegen: markers en hotspots.


Beide interacties kun je verrijken met teksten, video/audio of triggers.

Een marker is een standaard rondje en is meteen zichtbaar. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om informatie te geven over wat je in de afbeelding ziet. Dit is ook leuk als je een begeleidende toer wilt geven.
Een hotspot is een onzichtbaar veld, dat je elke vorm kunt geven die je maar wilt. Je kunt deze bijvoorbeeld inzetten als je de gebruiker wilt laten zoeken in de afbeelding.
Of koppel een trigger aan je hotspot/marker bijvoorbeeld om naar de volgende slide te gaan.

Je kunt de markers en pop up-vensters helemaal naar eigen smaak aanpassen. Onder het kopje Theme kun je de pop up-vensters veranderen van kleur. Met Corners kun je aangeven of je afgeronde of rechte hoeken wilt en of je de connector (het puntje van een spreekwolk) wilt gebruiken of niet.
Je kunt de markers en hotspots van kleur veranderen en een animatie geven om er meer de aandacht op te vestigen. Als je klaar bent, sla je op via Save & Close en kom je weer in de Baselayer van Storyline terecht. 
In vergelijking tot wat we voorheen deden met Pano2VR is dit vele malen sneller en gemakkelijker. Een super fijne update dus!