Veiligheid in de Supermarkt: Leer BHV met de Aukes Escaperoom


Als supermarktmedewerker kan het gebeuren dat je een klant onwel ziet worden wanneer je de zuivelafdeling staat te spiegelen of je collega zich tijdens je welverdiende pauze verslikt in een stukje appel. Gelukkig heb je nét je BHV kennis opgefrist met de escape room van Aukes training en advies en weet je precies wat je moet doen.

De Aukes escape room bestaat uit vijf levels. In elk level word je opgeroepen om als bedrijfshulpverlener(BHV’er) te komen helpen bij een (nood)situatie. Dit kan bijvoorbeeld een brandje in de bakkerij zijn of een diabetespatiënt die een hypo krijgt. Bij elk level stap je virtueel de supermarkt in. Door middel van een 360° foto waan jij je in een noodsituatie die je met de juiste handelingen en stappen op kunt lossen. Tussen de handelingen door beantwoord je vragen, hiermee wordt jouw BHV kennis getest. Het is wel van levensbelang dat je niet te veel fouten maakt. Bij het geven van een fout antwoord verlies je namelijk één leven… Gelukkig draait het bij bedrijfshulpverlening om levens redden, dus deze kun je óók weer terugverdienen! Wanneer je succesvol de supermarkt hebt geëvacueerd én zelf veilig buiten staat kun je veilig stellen dat jouw BHV kennis ruim voldoende is.

Veiligheid in de Supermarkt: Leer BHV met Aukes' Escaperoom
Veiligheid in de Supermarkt: Leer BHV met Aukes' Escaperoom


Door de kennistest in een escape room te verstoppen maken we het herhalen van de stof leuker. Het voelt meer als een overwinning om het einde van de escaperoom te halen en minder als een ‘saaie’ verplichting. De leerder moet een actievere houding aannemen tijdens het doorlopen van deze e-learning, dus blijft beter bij de les. 


In dit project hebben we het uiterste uit Storyline gehaald en een behoorlijk grote –en leuke– puzzel achter de schermen mogen maken. Een project waar we trots op zijn én met veel plezier aan hebben gewerkt.

We hopen dat er in de toekomst nog veel meer escape rooms
op ons (gang)pad komen!