Creativiteit en Efficiëntie: Ontdek het animeren met Adobe Character

Innowijs is een voorstander van het verbeteren en innoveren. Hoe kun je dat het beste doen dan met het gebruiken van de nieuwe technologieën?

In de wereld van digitale content creatie is het tot leven brengen van personages altijd al een grote wens geweest van kunstenaars en verhalenvertellers. Vroeger was dit een tijdrovend proces, waarbij kunstenaars frame voor frame live-action beelden moesten natekenen, dit noemen ze “rotoscoping”. Met de komst van Adobe Character is dit veranderd. Adobe Character is een hulpmiddel dat animatoren kunnen inzetten om gemakkelijk personages te ontwerpen en ze tot leven te brengen. Dit programma maakt het animatieproces veel makkelijker, omdat  kunstenaars elk frame niet handmatig hoeven na te tekenen of timen.

Met Adobe Character kun je personages ontwerpen, riggen (ℹ️) en animeren zonder gedoe. Wil je een animatie met een pratend hoofd? Geen probleem! Wij tekenen het karakter, geven het de benodigde mondjes, zetten de voice-over eronder en Adobe Character genereert automatisch de lipsynchronisatie.

Wat Adobe Character echt bijzonder maakt, is dat het animatie toegankelijk maakt voor iedereen. Zowel professionals als beginners kunnen ermee aan de slag. Dit heeft geleid tot allerlei nieuwe en spannende animatieproducties in verschillende projecten.

Dankzij Adobe Character kunnen we nu veel efficiënter animaties maken en kunnen we het tijdrovende frame voor frame animeren achter ons laten. Hierdoor krijgen we meer ruimte voor creativiteit en productiviteit.

Kortom, Adobe Character heeft de animatiewereld veranderd. Het maakt animatie gemakkelijker en leuker. Het opent de deur naar nieuwe mogelijkheden waardoor we de kennis van onze klanten op een nog leukere manier kunnen overbrengen.

Over nieuwe technologieën gesproken, is het je opgevallen dat dit artikel deels is geschreven door een AI? Hoe we verder ingaan op het gebruik van AI en wat daar de voor- en nadelen van zijn, lees je in een ander artikel.