Virtuele 360 tour door laboratoria

Altijd al een kijkje willen nemen in een laboratorium voor immunologie of microbiologie? Om te voorkomen dat er een continue toestroom is van artsen (niet) in opleiding (a(n)ios) die een kijkje komen nemen in het lab is deze 360 tour ontwikkeld voor de Federatie Medisch Specialisten. Zo leren de a(n)ios de basisroute van de verschillende materialen kennen die ze opsturen naar het lab. De 360 tour neemt de a(n)ios mee in de route van het aanleveren van materiaal tot de labuitslag. Hoe werkt een bacteriologische of bloedkweek precies? Welke stappen doorloopt het bloedbuisje, of wat gebeurt er precies met het potje urine dat de aios opstuurt naar het lab?

Door het maken van 360 graden foto’s in het hele laboratorium hebben we ervoor gezorgd dat a(n)ios virtueel kunnen rondlopen in verschillende laboratoria. Onderweg kunnen ze informatie bekijken zoals video’s en slideshows waarbij artsen en laboranten laten zien wat er bijvoorbeeld gebeurt met een bloedkweek nadat het uit het bloedkweekapparaat komt. 

Een virtuele tour kan ook een uitkomst bieden voor laboratoria die in verband met veiligheid niet zomaar te bezoeken zijn zoals laboratoria waar tuberculose wordt onderzocht.