Een nieuw LMS voor Hogeschool Rotterdam

Een nieuw LMS voor Hogeschool Rotterdam

Vanaf september werken de docenten en studenten van Hogeschool Rotterdam in een nieuwe leermanagementomgeving. De school heeft gekozen over te stappen op het LMS Brightspace, dat beter voldoet aan de eisen van deze tijd. De omschakeling vergt natuurlijk de nodige inspanning van de docenten en de mensen van het bedrijfsbureau, die hen hierin ondersteunen. Innowijs verzorgt de trainingen die de medewerkers van de hogeschool nodig hebben om hun weg in Brightspace te kunnen vinden. 
Ilona maakt namens Innowijs deel uit van het implementatieteam en heeft voor de zomer de eerste pilottrainingen gegeven. In het nieuwe schooljaar krijgen docenten en medewerkers van het bedrijfsbureau een training van haar, zodat ze precies weten hoe Brightspace kan worden ingezet.

Intelligent agent
In Brightspace kunnen alle leermaterialen worden geplaatst, trainingen, cursusmaterialen en formatieve toetsen. Een leuke functie in dit LMS is het inzetten van ‘intelligent agents’. Deze kun je instellen en helpen je vervolgens herinneren aan belangrijke momenten. Moeten de studenten bijvoorbeeld een bepaalde tekst lezen voor de aanvang van een les, dan kun je instellen dat de studenten die dit nog niet hebben gedaan twee dagen van tevoren een herinnering krijgen. Je kunt er ook voor kiezen om juist de studenten die de tekst wél hebben gelezen een complimentje te geven.


Hogeschool Rotterdam
Bij Hogeschool Rotterdam studeren ruim 40.000 studenten en zijn zo’n 4.000 medewerkers werkzaam. Het opleidingsassortiment bestaat uit een breed aanbod in bijna alle onderwijssectoren. De school heeft achttien locaties verspreid over de stad.


De toegankelijkheid van Brightspace
Brightspace is een leermanagementsysteem dat vooral opvalt door de toegankelijke manier van werken. Zo kunnen docenten bijvoorbeeld heel eenvoudig bestanden uit de verkenner van hun pc slepen. De documenten krijgen dan vanzelf de lettertypes, kleuren en andere vormgeefelementen die horen bij de huisstijl van de school.
Ook handig: video’s worden rechtstreeks in Brightspace geplaatst en worden dus niet aangeboden via een externe link, die kan veranderen of verdwijnen.

Foto: “Hogeschool Rotterdam” by FaceMePLS is licensed under CC BY 2.0.