Emergency-plug garandeert veiligheid hulpverleners

Als een elektrische auto betrokken is bij een ongeluk, bestaat de kans dat de wagen plotseling naar voren schiet. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk voor hulpverleners. Total Safety Solutions heeft hiervoor een oplossing bedacht in de vorm van de Emergency-plug. Innowijs maakte een instructievideo voor de gebruikers.

De Emergency-plug is een universele safety tool voor iedere hulpverlener, die als eerste ter plaatse komt bij een ongeval, waarbij een stekkerauto is betrokken. Het is voor een hulpverlener lastig vast te stellen of de motor van een elektrische auto nog aan is, omdat je de motor bijna niet hoort. Om te voorkomen dat de auto naar voren schiet, gaat de Emergency-plug in de laadaansluiting en zet de auto zo in de neutrale stand. Op die manier kunnen hulpverleners veilig hun werk doen. 
De Emergency-plug zit in een koffer die deel uitmaakt van de standaarduitrusting van hulpverleners. De kit bestaat uit de plug, een instructie hoe deze te gebruiken, een opener om het klepje van de laadaansluiting open te kunnen wrikken en een stevige koffer die voor de veiligheid voor het wiel van de auto gelegd kan worden. Al met al een prachtig beveiligingsmiddel waar wij met plezier aan hebben bijgedragen!