Bij Smurfit Kappa staat veilig werken hoog in het vaandel

Het bedrijf Smurfit Kappa maakt dit jaar een begin met het aanbieden van digitale leermiddelen voor het eigen personeel. De e-learningmodules worden gemaakt door Innowijs en aangeboden via het leermanagementsysteem Talentsoft. Smurfit Kappa is leverancier van verpakkingsmateriaal en displays op basis van papier. Het bedrijf is marktleider in deze sector en heeft 350 productielocaties over de hele wereld, waaronder een aantal in Nederland.

Veiligheid voorop
De eerste module waarmee wij bij Innowijs starten, gaat over de basisveiligheid in de fabriek en is bedoeld voor iedereen die daar werkt. In de module besteden we veel aandacht aan de grootste risicofactoren op de werkvloer en hoe ernstige ongelukken voorkomen kunnen worden. Zo vormt het stapelen en verplaatsen van zware materialen met heftrucks en andere vervoermiddelen een reëel gevaar in een fabrieksmagazijn. Gedisciplineerd werken is dan letterlijk van levensbelang. Je moet ook niet bang zijn om een collega erop aan te spreken dat hij of zij niet volgens de veiligheidsprotocollen werkt of je baas durven wijzen op een onveilige situatie. Dat begint allemaal met bewustzijn en kennis. 
Op basis van 360-graden beelden maken we de situatie op de werkvloer herkenbaar en worden werknemers op een laagdrempelige en praktische manier gewezen op punten die extra aandacht nodig hebben. Zo proberen wij ons steentje bij te dragen aan een veilige en plezierige werkomgeving.