Onze favorieten in Articulate

Bij Innowijs werken we graag met de producten van Articulate voor het bouwen van onze digitale trainingen, zowel in 360 als in Rise. In dit blog bespreken we een aantal van onze favoriete onderdelen in Articulate, door verschillende brillen bekeken.

De onderwijskundige blik van Bente:

In deze test kan de cursist niet om de feedback heen. Studenten zullen regelmatig over de toelichting op een vraag heen lezen, zeker als ze die vraag goed beantwoord hebben. Maar feedback is een erg belangrijk onderdeel van leren. Zeker bij e-learningmodules staat er vaak waardevolle informatie in de feedback. Dit template zorgt ervoor dat daar niet zomaar aan voorbij wordt gegaan.

De grafische blik van Nurdianna:

Leren in een aantrekkelijke omgeving is leuker! Hier maak je een soort game van het leermiddel. In het spel moet je ijsblokjes verzamelen door vragen goed te beantwoorden. Een leuke manier om kennis over te brengen.
Houd wel rekening met je doelgroep, voor een groep CEO’s is een andere vorm misschien meer geschikt!

De technische blik van Benny:

Deze optie van Articulate biedt verschillende mogelijkheden om content te verpakken en vragen te stellen. Het leuke is dat er gebruik wordt gemaakt van variabelen. Zo kun je kiezen voor een avatar die je door de hele module terug kunt laten komen. Ook wordt er een slider gebruikt om extra content weer te geven. Dat is weer eens iets anders dan een pijltje! Je kunt met zo’n slider veel leuke effecten creeën. Daar zullen we later op deze plek verder op ingaan.

Ken je deze al?
In dit voorbeeld zie je hoe je op een leuke manier een 360-graden foto kunt inzetten. Deze foto is opgebouwd in Pano2VR en in Storyline gezet. Hoe je dat precies doet, zie je in dit artikel.
In de nieuwe update van Storyline 360 kun je ook 360 graden foto’s er gelijk inzetten. Hoe je dit doet zie je hier.