Schakel tussen school en LMS

Toen het ROC Midden Nederland in oktober 2020 besloot te gaan werken met itslearning, werd Erik van Leur van Innowijs gevraagd om namens itslearning Nederland de rol van projectleider te vervullen bij de implementatie. Niet alleen heeft Innowijs veel kennis van dit leermanagementsysteem, wij kunnen ook goed meedenken over hoe je onderwijs en techniek met elkaar verbindt. 
Er werd vervolgens goed gekeken naar de wensen van het ROC: Hoe sluit het nieuwe LMS zo goed mogelijk aan op het onderwijs dat wordt geboden? Hoe richten we het in op zo’n manier dat zowel docenten als studenten er goed mee uit de voeten kunnen? 
Natuurlijk moeten alle bestaande programma’s en apps waarmee ROC Midden Nederland werkt worden gekoppeld, zodat ze via itslearning gebruikt kunnen worden. En het projectteam kijkt ook naar de toekomst. Hoe kunnen we met itslearning goed inspelen op de groeiende flexibilisering van het onderwijs?  

Koplopers en vernieuwers
Inmiddels lopen er pilots met koplopergroepen. Dankzij een planmatige aanpak van dit project verloopt de implementatie heel gestructureerd. Alle input van het ROC wordt meegenomen in de roadmaps van itslearning. Het is leuk om te zien dat er door de Noorse ontwikkelaar goed geluisterd wordt naar wat de behoeftes zijn van een onderwijsinstelling als het ROC Midden Nederland.
Voor Innowijs is deze implementatie een interessant proces. Omdat het ROC Midden Nederland voorop loopt in onderwijsvernieuwing, leren we wat de wensen van de toekomst zijn en hoe we de leermaterialen die we zelf ontwikkelen hierop aan kunnen passen. Het is bovendien leuk om te zien hoe we mensen kunnen helpen richting een goede vorm van blended learning.