Zo begeleid je politie-mensen in opleiding

Het politievak leer je niet alleen uit boeken, maar vooral ook in de praktijk. Al in het eerste leerjaar aan de politieacademie lopen studenten mee op de werkvloer bij een eenheid. Ze worden daar begeleid door iemand van de academie én door een begeleider uit de eenheid. Zo’n begeleider heeft geen pedagogische opleiding, maar moet wel handvatten krijgen om studenten de steun te geven die ze nodig hebben. 

We hebben hiervoor twee trainingen gemaakt. Eentje voor de praktijkbegeleiders van mbo-studenten en eentje voor politiekundige bachelorbegeleiders. Beide opleidingen bestaan uit een theoretisch gedeelte dat de deelnemers zelfstandig kunnen bestuderen op een tijd die hen schikt. Hieruit volgen ook opdrachten. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte om dieper in te gaan op de stof en de opdrachten te bespreken. Ook wordt er bijvoorbeeld geoefend met het houden van intervisie. 

Innowijs verzorgt zowel de leerstof die wordt aangeboden via itslearning, als de trainingen met praktijkbegeleiders in spe. Dit alles natuurlijk in nauwe samenwerking met de Politieacademie.